Surađujem s mojim gradom

Prijava: Inspekcijski nadzor objekta u izgradnji u centru grada (Tuzla)

Inspekcijski nadzor objekta u izgradnji u centru grada
Ostali zahtjevi |
10.01.2018. |
U proceduri |
Pitanje korisnika

Poštovani,

na spoju ulica M. Tita i Aleje Alije Izetbegovića se nalazi nedovršena zgrada Tužilaštva TK, koja je u izgradnji od 2001. godine.

Navedena zgrada u zadnje vrijeme predstavlja sakupljalište osoba koji su uživaoci alkohola i drugih opijatnih sredstava, posebno u večernjim satima, a nerijetko se u blizini objekta (vjerovatno i unutar njega) mogu naći predmeti koji mogu naštetiti zdravlju i životu prolaznika.
Navedeni objekat i okolno gradilište priručno je ograđeno armaturnom žicom koja se deformisala, te predstavlja opasnost za prolaznike i zahtijeva potpunu zamjenu. Okolina samog objekta je zapuštena i zarasla.

U periodu kada u centru grada nedostatak zelene površine i parking prostora predstavlja veliki problem, molimo vas da se razmotri mogućnost da se slobodni dijelovi oko objekta stave u funkciju parkinga ili uređenja parka-zelene površine, a sam objekat propisno i adekvatno ogradi.
Molimo gradsku upravu, obzirom da je Grad Tuzla vlasnik navedene parcele, da što je u njenoj mogućnosti (komunalni, sanitarni i građevinski inspektorat) izvrši uvid u navedeni objekat i okolnu parcelu, te da se ista propisno označi, zaštiti i ukoliko je moguće djelimično preuredi, kao i da se uputi zvaničan upit prema investitoru o daljnjem statusu ovog objekta (da li je u planu da se isti dovrši i kada?) i o tome informiše javnost, a sve sa svrhom rješavanja ovog dugogodišnjeg problema parcele u centru u vlasništvu Grada.

Hvala.

Odgovor iz grada
Još uvijek nema odgovora iz Grada.