Surađujem s mojim gradom

Prijava: ČIŠĆENJE I PRANJE ULICE (Zenica)

ČIŠĆENJE I PRANJE ULICE
Čišćenje ulica |
31.03.2016. |
Odgovoreno |
Potrebno vrijeme za odgovor: 26 sati/a
Pitanje korisnika
Ulica u Blatuši koja vodi ispod Autoservisa i pored kuće dr. Marković, pa vodi ispod nadvožnjaka (Blatuška petlja) i ispod benzinske pumpe, nije se očistila i saprala skoro godinu dana, a radovi na sanaciji blatuške petlje su se završili. Ostalo je dosta sasušenog blata i prašine i kamenja, ali izgleda da to ne smeta nikom jer nije u centru grada. Alba rijetko dolazi i čisti ovaj dio Blatuše, a ljeti čak i kad dođu da pokose travu, ne dođu da je pokupe, nego je ostave .
Odgovor iz grada

Pranje i čišćenje predmetnih ulica izvršit će se po okončanju radova, koji se još uvijek izvode u ulicama Stanični trg, te na lokacijama oko novoizgrađene fontane i obližnjeg mosta.
Inače, a shodno odredbama člana 86. Odluke o komunalnom redu („Službene novine Općine Zenica“, broj: 7/11), napominjemo da su izvođači građevinskih radova, nakon završetka istih, između ostalog, dužni očistiti javne površine oko gradilišta od svih vrsta građevinskih ili drugih materijala, blata i slično, a čije je taloženje na javnim površinama posljedica izvođenja radova.
S poštovanjem,
„ALBA ZENICA“ d.o.o. Zenica